Ana içeriğe geç

Çalışanların bordrolarını self servis sistemine nasıl gönderebilirim?

filika.co üzerinden hesaplanan bordrolar, çalışanların self servis hesabı aracılığıyla kolayca paylaşılabilir. Bu özelliği kullanarak, bordroları manuel olarak iletmeden, dijital ortamda güvenli ve pratik şekilde çalışanlarla paylaşabilirsiniz.

  1. Bordro Süreçlerini Tamamlayın
    ​
    Çalışanlarla bordroların paylaşılabilmesi için öncelikle ilgili bordro dönemine ait tüm işlemlerin tamamlanmış olması gerekir.

  2. Bordro Dönemini Kapatın
    ​
    Bordro süreci tamamlandıktan sonra, self servis üzerinden çalışanların erişimini açmak için ilgili bordro döneminin kapatılması gerekir.
    ​

  3. Nasıl Yapılır?

    • Ana sayfada sol menüde yer alan Bordro İşlemleri menüsüne tıklayın.

    • Açılan alt menüden Bordro Dönemleri sekmesine gidin.

    • Açılan listede durumu “Aktif” olan dönemi bulun.

    • Bu dönemin sağ tarafında yer alan “Dönemi Kapat” butonuna tıklayarak işlemi tamamlayın.
      ​

  4. Self Servis Üzerinden Görüntüleme
    ​
    Bordro dönemi kapatıldıktan sonra, ilgili dönem bordroları çalışanların kendi self servis kullanıcı ekranlarında anlık olarak görüntülenebilir hale gelir.
    ​

  5. Bordro Dönemini Yeniden Açmak
    ​
    Eğer kapatılan dönemi tekrar “aktif” duruma getirirseniz, çalışanların bu döneme ait bordrolara erişimi kısıtlanır.

Bu cevap sorunuzu yanıtladı mı?